Voetbalsters onder 17 op z'n Duits gelijk tegen Duitsland

heywoodu

De Nederlandse voetbalsters tot 17 jaar hebben op het Europees kampioenschap in Litouwen op zure wijze twee punten laten liggen. Na de monsterzege op Litouwen (9-0) eindigde het duel met Duitsland in een gelijkspel.

Gwenyth Hendriks opende de score na iets minder dan een half uur, maar kort na rust kwam Oranje in de problemen: keepster Claire Dinkla werd met rood van het veld gestuurd, nadat ze een Duitse buiten het strafschopgebied onderuit schoffelde.

Toch gaf Nederland niet op. Sterker nog, Chasity Grant verdubbelde de voorsprong na een counter. Zeven minuten voor tijd werd het spannend, want Ivana Fuso tekende voor de 2-1. Lang leek Nederland de drie punten over de streep te trekken, maar helaas: Laura Donhauser's kopbal kwam diep in blessuretijd via de binnenkant van de paal nog net in het doel, waardoor de Duitse dames de 2-2 eindstand bepaalden.

Finland won ondertussen met 4-0 van Litouwen, onder meer door een hattrick van Annika Huhta. Spanje klopte Engeland in de andere groep met 2-1, Polen speelde met 0-0 gelijk tegen Italië.