Monaco moet oppassen na nederlaag in Guingamp

Redactie

De strijd om de tweede plek in Ligue 1 wordt steeds spannender. AS Monaco ging zaterdagavond onderuit en de concurrentie won wel.

Na de pijnlijke 7-1 nederlaag van vorig weekend tegen Paris Saint-Germain, dat zich daarmee tot landskampioen kroonde, kreeg Monaco ook bij Guingamp een flinke tegenvaller te verwerken. Jemerson stopte met de hand een doelpoging van de thuisploeg en de Braziliaanse verdediger werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Jimmy Briand benutte de strafschop die volgde.

Ruim tien minuten later was het opnieuw raak voor Guingamp, de nummer tien van de Ligue 1. Etienne Didot stond op de rand van het strafschopgebied klaar om een hoekschop van Clement Grénier fraai raak te volleren. Twee minuten na de pauze was de wedstrijd beslist toen Marcus Thuram ook nog wist te scoren namens de gastheer.

Via Almamy Touré maakte Monaco de achterstand nog wel iets draaglijker, maar verder dan die 3-1 kwam het team van trainer Leonardo Jardim niet meer. Met nog vier duels te gaan heeft Monaco nog maar één punt voorsprong op zowel Olympique Lyon (derde) als Olympique Marseille (vierde), die dit weekend wel drie punten pakten. Aan het einde van de rit moet de nummer drie van de ranglijst voorronde Champions League spelen, de nummer twee plaatst zich rechtstreeks voor de poulefase.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Olympique Marseille - Lille 5-1
Amiens - Strasbourg 3-1
Guingamp - AS Monaco 3-1
FC Metz - SM Caen 1-1
Toulouse - Angers 2-0