Manchester City ontsnapt aan mogelijk transferverbod

Redactie

Manchester City hoeft niet langer te vrezen voor een transferverbod. Dat hing de club boven het hoofd na het aantrekken van een zeer jonge speler.

De Argentijnse club Velez Sarsvield sleepte City en de FIFA voor de rechter na de transfer van Benjamin Garre in 2016. Hij was toen net zestien en zou volgens zijn voormalige club al benaderd zijn toen hij zelfs nog een jaar jonger was. Het internationale sporttribunaal CAS heeft die beschuldiging echter verworpen, zo heeft Goal begrepen.

The Citizens hadden een transferban van twee transferperiodes kunnen krijgen als ze wel strafbaar waren bevonden. Na maanden van wachten heeft de club dinsdag echter gehoord dat ze onschuldig is. Officiële bevestiging van het CAS volgt vermoedelijk snel. Velez heeft overigens nog wel het recht om in beroep te gaan.

De Argentijnse club is van mening dat ook het benaderen op zestienjarige leeftijd een overtreding is, omdat spelers officieel pas vanaf achttien jaar en ouder mogen overstappen van continent. City bestrijdt die lezing omdat Garre ook een Italiaans paspoort heeft, waarmee hij op zijn zestiende dus een legale overstap heeft gemaakt.

Met deze uitspraak ontkomt de ploeg van Pep Guardiola aan een transferverbod waar Barcelona, Atletico Madrid en Real Madrid de laatste jaren wel mee te maken hebben gehad. Er wordt verwacht dat binnen enkele weken al versterkingen worden gepresenteerd in het Etihad Stadium. Na de grote kwaliteitsimpuls van vorige zomer komt er bij City nu waarschijnlijk slechts een paar spelers bij.