Champions League lonkt voor Bayer Leverkusen

Redactie

Bayer Leverkusen heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd om plaatsing voor de Champions League. Eintracht Frankfurt werd 4-1 verslagen.

De wedstrijd stond in het teken van de strijd om plek vier in de Bundesliga, de positie die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op rechtstreekse deelname aan de Champions League volgend seizoen. Bij de gasten had de naar Bayern München vertrekkende Niko Kovac basisplaatsen ingeruimd voor Jetro Willems en Jonathan de Guzman. 

De twee Nederlanders incaseerden na twintig minuten spelen de 1-0. Julian Brandt hielp Leverkusen aan de voorsprong. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later was de stand al weer gelijk dankzij de trefzekere Mexicaans international Marco Fabián. 

In een tijdsbestek van zes minuten gooide Kevin Volland na rust de wedstrijd in het slot. De 25-jarige aanvaller hielp Leverkusen in de 71ste minuut aan een nieuwe voorsprong en maakte vervolgens ook de 3-1. De tienvoudig Duits international maakte twee minuten voor tijd ook nog zijn derde treffer van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1. 

De ploeg van Heike Herrlich heeft met nog vier wedstrijden te spelen vijf punten voorsprong op TSG 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt, de nummers vijf en zes van de ranglijst. RB Leipzig heeft ook vijf punten achterstand, maar komt zondag nog in actie tegen Werder Bremen. 

Uitslagen Bundesliga
TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2-0
Hertha BSC - 1.FC Köln 2-1
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-1
VfB Stuttgart - Hannover 96 1-1
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 5-1