Crystal Palace pakt belangrijke zege in degradatiestrijd

Redactie

Crystal Palace heeft de voorsprong op de degradatieplekken in de Premier League zaterdagmiddag dankzij een zege op Brighton & Hove Albion vergroot.

Twee Nederlanders verschenen er aan de aftrap op Selhurst Park. Bij de thuisploeg was er een basisplek voor Patrick van Aanholt, waar Jairo Riedewald op de bank zat en Timothy Fosu-Mensah niet bij de selectie, en Jürgen Locadia kreeg een kans bij de bezoekers, waar Tim Krul op de bank zat en Davy Pröpper ontbrak vanwege een schorsing.

De supporters waren getuige van een spectaculaire eerst helft. In de vijfde minuut opende Wilfried Zaha de score en tien minuten later maakte James Tomkins de 2-0, die met wat geluk na een scrimmage scoorde. Glenn Murray zette na achttien minuten spelen de 2-1 op het scorebord.

Er zouden nog twee treffers volgen voor de thee. Een voorzet van Luka Milivojevic werd bij de twee paal door Zaha binnengekopt, die daardoor voor de 3-1 aantekende. Nog voor rust werd de marge weer één. Locadia stelde José Izquierdo met een uitstekende pass in stelling om de twee treffer voor Brighton te maken.

In de tweede helft gingen the Seagulls op jacht naar de gelijkmaker en kregen via Murray enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de 34-jarige spits had geen geluk in zijn afronding. Met Riedewald, tien minuten voor tijd ingevallen voor Ruben Loftus-Cheek, verdedigden the Eagles in de slotminuten met succes de voorsprong. De ploeg stijgt van plek zeventien naar plek zestien en heeft nu zes punten voorsprong op nummer achttien Southampton, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Brighton staat met 35 punten uit 33 wedstrijden dertiende.

Uitslagen Premier League
Southampton - Chelsea 2-3
Burnley - Leicester City 2-1
Swansea City - Everton 1-1
Huddersfield Town - Watford 1-0
Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 3-2
Liverpool - Bournemouth 3-0
Tottenham Hotspur - Manchester City 1-3