PSV-icoon Van Aerle glundert: ''Tegen Ajax kampioen worden is mooiste scenario"

Redactie

Voetbalminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de kraker tussen PSV en Ajax. Berry van Aerle rekent op de sfeer van een Champions Leagueduel.

Als clubicoon van PSV hoopt hij dat de Eindhovenaren aan het langste eind trekken en zondagavond al met de kampioensschaal in handen staan. "Daar ga ik wel vanuit", aldus de inmiddels 55-jarige Van Aerle.

De Europees kampioen van 1988 en in hetzelfde jaar winnaar van de Europa Cup I rekent daarbij ook op de fans. Hij gaat uit van een kolkend Philips Stadion alsof het een grote wedstrijd in de Champions League is. "Dan vreten die jongens het gras wel op. Ik heb zelf meegemaakt dat kampioenswedstrijden iets magisch hebben."

Dat het dan ook nog tegen de grootste concurrent is, maakt het volgens de voormalig rechtsachter helemaal af. "Tegen Ajax kampioen worden is het mooiste scenario", stelt Van Aerle tegenover De Telegraaf. "Als je op deze manier de titel pakt, komt dat echt in de boeken.”

PSV en Ajax kruisen de degens zondagmiddag om 16.45 uur. Bij winst zijn de Eindhovenaren definitief niet meer te achterhalen door de Amsterdammers.