Wielrenner Von Hoff wint goud op Commonwealth Games na revalidatie op ligfiets

H.Vviv

Wielrenner Steele Von Hoff heeft op de Commonwealth Games goud gewonnen op de de wegrit voor mannen. Zeven weken geleden kwam de Australiër hard ten val in een criterium en brak daarbij vier nekwervels, maar zaterdag was hij in de sprint te snel voor de Welshman Jonathan Mould en de Zuid-Afrikaan Clint Hendricks.

Zeven weken geleden leek de carrière Von Hoff voorbij. De 30-jarige Australiër brak daarbij vier nekwervels, maar om zijn conditie te onderhouden begon Van Hoff zijn revalidatie op een ligfiets. Enkele weken later schakelde die over naar de wegfiets, maar hij moest nog altijd zijn nekbrace omhouden. 

Voor de wedstrijd keek Van Hoff nog even terug op zijn revalidatie in een interview met news.com.au. "Ik begon mijn revalidatie al snel op een ligfiets, om toch maar de conditie te kunnen onderhouden. Omdat ik kon blijven liggen, hoefde ik geen druk uit te oefenen op mijn rug. Ik heb het revalidatieproces langzaam opgebouwd, tot ik weer op de weg mocht trainen."

Ook keek de 30-jarige Australiër vooruit naar zijn kansen in de wegrit. "Ik heb op dit moment geen zicht op mijn conditie, maar ik weet dat ik altijd wat meer kan als ik een rugnummer mag opspelden." 

Dat bleek want Van Hoff was na een wedstrijd van 168,3 kilometer de snelste van een kopgroep van twaalf renners. Bij de vrouwen ging het goud naar Chloe Hosking. De Australische was in de sprint te snel voor haar landgenote Georgia Williams en Danielle Rowe uit Wales.