VVV-held Thy: "Het was een emotioneel moment"

Redactie

Lennart Thy reageert zeer enthousiast op alle aandacht die zijn stamceltransplantatie afgelopen weekend heeft gekregen in de Eredivisie.

De 26-jarige Duitser miste de uitwedstrijd tegen PSV om in eigen land mee te werken aan zo'n transplantatie. Inmiddels is Thy weer terug in Limburg. "Afgelopen week voelde ik me heel slap, maar gelukkig gaat het steeds beter. Ik moest één dag in het ziekenhuis blijven en daarna rust houden. Die rustperiode had ik wel echt nodig", vertelt hij op de officiële website van VVV-Venlo.

"Het deed geen pijn, maar ik had mijn herstel nodig", vertelt de aanvaller over de behandeling. "Ik vind het mooi dat iedereen het zo waardeert. Het was een emotioneel moment toen ik hoorde en zag dat fans mij zo steunden. Maar vooral dat er duizenden nieuwe donoren zijn gevonden."

Of de behandeling bij de leukemiepatiënt effect heeft gehad, zal over enkele maanden moeten blijken. Thy is trainer Maurice Steijn dankbaar dat hij iets kon betekenen. "Natuurlijk was het een belangrijke wedstrijd bij PSV, maar een kans om een mensenleven te redden is iets totaal anders. Natuurlijk ben ik trots, maar voor mij is het wel logisch als ik iemand hiermee kan redden. Dat het zo'n hype zou worden, had ik niet verwacht."

Steijn meldt zelf dat dankzij Thy zo'n 20.000 nieuwe donoren zich hebben geregistreerd, waaronder de technische staf van VVV. "Dat is fantastisch. Lennart is een voorbeeld voor iedereen. Hopelijk zullen meerderen in de voetballerij volgen."