Haarlemse Hells Angels voor de rechter

Monique Verlind (DJMO)

Tussen 22 maart en 17 mei zal de (destijds) voltallige Haarlemse afdeling van de Hells Angels, het zogeheten ‘chapter’, zich voor de Meervoudige Kamer van de rechtbank Noord-Holland moeten verantwoorden.

Het Openbaar Ministerie vervolgt in totaal elf verdachten: naast de negen leden van het Haarlemse chapter worden ook de Stichting Hells Angels Haarlem en de partner van één van de verdachten vervolgd. Allen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De overige verdenkingen betreffen meerdere gevallen van dwang en afpersing, mishandeling, brandstichting, bedreiging, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit en witwassen.

Van de tien natuurlijke personen zijn gedurende het onderzoek negen verdachten met voorwaarden geschorst uit voorlopige hechtenis. Twee verdachten zitten op dit moment vast: één zit voorlopig gehecht in het kader van dit onderzoek, de ander zit gedetineerd in verband met een andere zaak.

De rechtbank heeft 22 zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling van de feiten. Alle zittingen vinden plaats in de Bunker in Amsterdam Osdorp.