AS Roma verslaat Shakhtar Donetsk en is kwartfinalist

Redactie

AS Roma heeft zich dinsdagavond op basis van uitdoelpunten geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg won met 1-0 van Shakhtar Donetsk.

De Oekraïners verdedigden een voorsprong van 2-1 en kwamen na een aarzelend begin beter in de wedstrijd. Een vrije trap van de ploeg werd door Alessandro Florenzi rakelings voorlangs zijn eigen doel gekopt. De Romeinen konden gevaarlijk worden via Diego Perotti, maar de Argentijn slaagde er niet in om Kevin Strootman in stelling te brengen.

Zeven minuten na rust nam de thuisploeg de voorsprong. Een fantastische pass van Kevin Strootman stelde Edin Dzeko in staat om de scoren: 1-0. Het was de eerste assist ooit van de Nederlander in de Champions League. Roma drukte door en was op jacht naar de 2-0 en Dzeko had de treffer op zijn schoen, maar krulde net naast.

De thuisploeg hield het overwicht, maar wist dit niet uit te drukken in de score. Shakhtar kwam tien minuten voor tijd met een man minder te staan toen Ivan Ordec met rood werd weggestuurd vanwege het neerhalen van de doorgebroken Dzeko. Een minuut later volgde een opstootje nadat Shakhtar-spits Facundo Ferreyra een ballenjongen duwde en daarvoor de gele kaart kreeg. De treffer van Dzeko bleek de beslissende en voor de vierde keer in de clubhistorie wist de ploeg zich te plaatsen voor de laatste acht in het miljoenenbal.