Papegaai van Scarponi aanwezig, wanneer oud-ploeggenoten graf bezoeken

H.Vviv

De vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico kwam vandaag aan in het dorp Filottrano, ter ere van de vorig jaar overleden wielrenner Michele Scarponi. Na afloop van de etappe werd door oud-ploeggenoten een bezoek gebracht aan het graf van Scarponi om er een grote krans neer te leggen. Meest opvallende toeschouwer die daar aanwezig was Frankie, de papegaai en trainingsgenoot van Scarponi.

Scarponi reed in dienst van Astana toen hij vorig jaar overleed na een verkeersongeluk op training in zijn woonplaats Filottrano. De organisatie van de Tirreno-Adriatico besloot om de finish in de vijfde etappe te leggen in zijn voormalige woonplaats te leggen. Zijn team Astana besloot om na de etappe een grote krans neer te leggen bij het graf van Scarponi. "De ploeg is terug bij zijn kapitein", schreef Astana op hun Twitter-pagina.

Frankie, de papegaai van de familie Luchetta die Scarponi regelmatig vergezelde tijdens training, werd ook gespot in Filottrano. Opmerkelijk, want bijna een jaar na de dood van Scarponi zou de papegaai nog maar zelden worden gezien in de Italiaanse plaats.