Doelpunt Griezmann helpt Atlético op gang

Redactie
Atlético Madrid heeft zich in La Liga goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Barcelona. De Spaanse nummer twee versloeg Celta de Vigo.

Antoine Griezmann was bij de thuisploeg de uitblinker. Atlético Madrid maakte voor rust niet veel indruk, maar door een goal van de Fransman ging de gastheer toch met een voorsprong rusten. Nadat hij een tegenstander fraai uitspeelde, schoot Griezmann de bal van dichtbij in de bovenhoek.

In de tweede helft werd de score snel verdubbeld en weer was Griezmann belangrijk. De spelmaker bediende Vitolo met een mooie steekpass en de vleugelaanvaller rondde keurig af. Een paar minuten later stond de 3-0 al op het scorebord; Ángel Correa knalde in de verre hoek raak na een verdedigingsfout van Celta de Vigo.

Door de zege heeft Atlético Madrid nog steeds zeven punten voorsprong op nummer drie Real Madrid. Het team van Diego Simeone lijkt zich volledig te kunnen richten op de Europa League. Donderdag verdedigen de Rojiblancos in Rusland een 3-0 voorsprong in de return van de achtste finale tegen Lokomotiv Moskou.

Uitslagen La Liga zondag
Espanyol - Real Sociedad 2-1
Atletico Madrid - Celta de Vigo 3-0
Las Palmas - Villarreal 0-2
Athletic de Bilbao - Leganes 2-0