Nederland en België verdelen play-offplaatsen BENE-League

heywoodu

Het reguliere seizoen in de Nederlands-Belgische BENE-League zit er voor de heren handballers weer op. Na de laatste speelronde op zaterdag zijn nog vier ploegen over die gaan strijden om de titel, waarbij beide landen twee ijzers in het vuur hebben.

De OCI-Lions uit Sittard rekenden in de Stadssporthal met 26-22 af met Sporting Neerpelt, waardoor de plek in de Final Four zeker was. Titelverdediger Achilles Bocholt ging in Sporthal De Heuf in Panningen hard onderuit tegen Herpertz Bevo (40-27), maar die ruime zege was voor de Limburgers nét niet genoeg om zich voor de play-offs te plaatsen.

Concurrent Fiqas/Aalsmeer won op bezoek bij Hurry Up met 19-28, waardoor de Aalsmeerse ploeg met een vier goals beter doelsaldo boven Bevo als vierde eindigt. De Lions en het Belgische Initia Hasselt sluiten af met 31 punten, één meer dan Bevo, waardoor de club uit Panningen de play-offs op zure wijze mis is gelopen.

Volgende week spelen Aalsmeer en Bocholt tegen elkaar in de halve finales van de Final Four in Den Bosch, net als de Lions en Hasselt.

Uitslagen BENE-League handbal zaterdag
JMS/Hurry Up (NED) - Fiqas/Aalsmeer (NED) 19-28
Callant Tongeren (BEL) - Sasja HC (BEL) 33-20
OCI-Lions (NED) - Sporting Neerpelt (BEL) 26-22
Visé BM (BEL) - Initia Hasselt (BEL) 28-28
Herpertz Bevo (NED) - Achilles Bocholt (BEL) 40-27
Kras/Volendam (NED) - Wematr./Quintus (NED) 41-27