NHL: Westelijke toppers kennen moeilijke avond, koplopers in oosten winnen

heywoodu

Het was zaterdag geen makkelijke dag voor de topploegen in de Western Conference van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. Drie van de ploegen in de top-4 leden een nederlaag. Zo gingen de koplopers, de Nashville Predators, in eigen huis na shoot-outs onderuit tegen de New Jersey Devils.

Ook de nummers drie en vier, de Winnipeg Jets en Minnesota Wild, gingen onderuit. De Jets waren in Philadelphia niet opgewassen tegen de Flyers, die in de tweede periode met twee goals toe konden slaan: 2-1. Minnesota stak de Canadese grens over en ging op bezoek bij de Edmonton Oilers, die door onder meer twee treffers van Connor McDavid met 4-1 wonnen. De nummers twee, de Vegas Golden Knights, wonnen in Buffalo na shootouts van de Sabres.

In de Eastern Conference schreef de hele top-4 juist een overwinning bij, waarbij de koplopers van de Tampa Bay Lightning zagen hoe goalie Louis Domingue hen naar een shootoutzege leidde tegen de Montreal Canadiens. De Boston Bruins (2) waren met 7-4 te sterk voor de Chicago Blackhawks, terwijl de Toronto Maple Leafs (3) na een reeks nederlagen weer eens wonnen: 5-2 tegen de Pittsburgh Penguins. De Washington Capitals, vierde in het oosten, wonnen tot slot met 0-2 op bezoek bij de San Jose Sharks.

Uitslagen NHL zaterdag
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 7-4
Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights 1-2 SO
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 2-1
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-2 SO
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 5-2
Los Angeles Kings - St Louis Blues 2-7
San Jose Sharks - Washington Capitals 0-2
Florida Panthers - New York Rangers 4-3 SO
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 5-2
Nashville Predators - New Jersey Devils 2-3 SO
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 4-1

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)