Heldenrol Rashford bij zege op Liverpool

Redactie

Manchester United heeft in de Premier League de kraker tegen Liverpool gewonnen. Marcus Rashford ontpopte zich tot man van de wedstrijd.

De 20-jarige speler bracht Old Trafford binnen 25 minuten al twee keer in extase. Eerst kapte Rashford vanaf de linkerkant naar binnen om Trent Alexander-Arnold uit te kappen en met rechts fraai in de verre hoek te schieten. Ruim tien minuten later kon Rashford nog een keer scoren toen de bal via Virgil van Dijk voor zijn voeten kwam: 2-0.

Van Dijk was kort daarvoor zelf bijna trefzeker, maar zijn kopbal vanuit een hoekschop verdween naast het doel. In de jacht op de aansluitingstreffer hield doelman David De Gea de thuisploeg op de been bij een poging van Roberto Firmino. Aan de andere kant van het veld kreeg ook Juan Mata de bal er niet in.

Liverpool bleef het intiatief houden, al creëerden de gasten weinig grote kansen. Door een merkwaardige eigen goal van Eric Bailly werd de wedstrijd weer spannend, want de verdediger werkte de bal halverwege de tweede helft met een hakbal achter De Gea. Tien minuten voor tijd kreeg Georginio Wijnaldum van Jürgen Klopp de kans om nog gelijk te maken.

In de slotminuten kreeg de Nederlander ook een aardige schietkans, maar zijn schot werd geblokt. Liverpool werd daarna nog zeer gevaarlijk vanuit een aantal corners. Manchester United hield echter stand en heeft op plaats twee nu vijf punten voorsprong te pakken op The Reds.