De Ligt: "Een tweede seizoen wordt problematisch"

Redactie

Mocht Ajax er volgend seizoen wederom niet Europees voetbal spelen, dan moet het ernstig rekening houden met een vertrek van Matthijs de Ligt.

Ajax werd begin dit seizoen door OGC Nice uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en wist zich vervolgens via Rosenborg BK ook niet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. "Voor een jonge jongen is het belangrijk om Europees voetbal te spelen.", vertelt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Het liefst natuurlijk Champions League, maar anders moet het sowieso de groepsfase van de Europa League zijn. Een jaar zoals dit kan nog voor een jonge speler, maar een tweede seizoen wordt problematisch."

De centrale verdediger voerde onlangs met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff een gesprek met Mino Raiola. De geruchten over een mogelijk vertrek uit Amsterdam worden daarmee gevoed. "Ik ben erg gelukkig bij Ajax, speel hier alles en voel het vertrouwen van de club. En mijn intentie is gewoon om te blijven. Maar volgend jaar hoop ik ook nog in het rood-wit te staan. Het is zo dat ik die sleutel in handen heb."

Het halen van Europees voetbal is belangrijk voor De Ligt. "Ajax is mijn favoriete club, ook de club waar ik ben opgegroeid, maar ik moet ook aan mijn eigen carrière denken. Voorlopig is dit echter de beste optie. En het zou heel mooi zijn om met een schaal in mijn handen afscheid te nemen. Dat het nu ook weer niet lijkt te lukken om kampioen te worden, knaagt."