Jong Ajax onderuit, N.E.C. pakt koppositie

heywoodu

In de Jupiler League heeft N.E.C. Nijmegen de koppositie weer overgenomen van Jong Ajax. De Amsterdammers gingen op De Toekomst verrassend onderuit tegen Go Ahead Eagles, na degradatie uit de Eredivisie vorig seizoen inmiddels afgezakt naar de onderste regionen van het tweede niveau in Nederland.

Go Ahead speelde prima mee in Amsterdam en zag een bal op de lat belanden, maar na een half uur kreeg Ajax de eerste grote kans. Dennis Johnsen versierde een penalty, maar Zian Flemming's inzet werd gestopt door Sonny Stevens. Na een goed uur tekende Rick Ketting voor de 0-1 namens de ploeg uit Deventer, waarna Patrick Maneschijn verzuimde de boel op slot te gooien. Dat gebeurde in de slotfase toch nog: Pieter Langedijk werkte een strafschop binnen.

Met Pepijn Lijnders als nieuwe trainer doet N.E.C. het prima, vooral in eigen huis. Tegen FC Volendam was de ploeg van begin tot eind de baas en na 25 minuten tekende kersvers Jong Oranje-speler Arnaut Groeneveld met een prima vrije trap voor de voorsprong. Calvin Verdonk rondde een mooie aanval kort voor rust af, waarna Guus Joppen de eindstand op 3-0 bepaalde.

Na 28 wedstrijden staat N.E.C. bovenaan met 56 punten, één meer dan Jong Ajax. Fortuna Sittard volgt met 52 punten, Telstar en FC Emmen hebben er 48 en 46.

Uitslagen Jupiler League vrijdag
Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2
N.E.C. Nijmegen - FC Volendam 3-0
SC Cambuur - Almere 2-1
FC Den Bosch -FC Oss 0-0
FC Eindhoven - Fortuna Sittard 1-3
FC Emmen - Jong AZ 0-2
De Graafschap - FC Dordrecht 0-1
MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 3-1
Telstar - Helmond Sport 2-3
RKC Waalwijk - Jong PSV 3-2