FOK! Wat een weer: lijkt wel herfst!

Monique Verlind (DJMO)

Vanochtend regent het in het noorden eerst nog. Het wordt ook daar van het zuiden uit droog en plaatselijk breekt de zon door. Aan het eind van de middag en in de avond kan er lokaal lichte regen vallen. De temperatuur loopt flink op. In de middag wordt het 17°C in het zuidoosten en 14°C in het noorden van het land. Op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 9°C. De zuidelijke wind is overwegend matig.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen maar aan het einde van de nacht neemt in het zuidwesten de kans op (buiige) regen toe, de regen trekt in de (vroege) ochtend over het westen noordwaarts. Aan de kust en boven het IJsselmeer kan mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 9 °C. De wind is overwegend zuidelijk, zwak tot matig. Later in de nacht draait de wind in het zuiden naar een oostelijke richting.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Er trekken enkele buien over het land, in de avond in het zuidwesten mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C vlak aan zee tot lokaal 16°C in het oosten van het land. De wind draait van oost tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is meest matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Zon in het oosten (Foto: iteejer)
Zon in het oosten (Foto: iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!