Biatlete Domracheva boekt 2e seizoenszege

heywoodu

Biatlete Darya Domracheva heeft haar eerste zege na de Olympische Spelen te pakken. De Wit-Russische, in Pyeongchang met de estafetteploeg goed voor goud, was in het Finse Kontiolahti de beste op de sprint, haar tweede zege van het seizoen.

Domracheva schoot foutloos in liggende positie, maar in staande positie ging er één schot naast. Daardoor konden Lisa Vittozzi en Franziska Hildebrand later met een voorsprong op Domracheva de slotronde in duiken, maar daarin maakte de Wit-Russische veel goed.

Vittozzi, die één keer mis schoot, begon aan de slotronde met 16,4 seconden voorsprong, maar kwam op de finish 5,5 tellen tekort. Hildebrand had 17,6 seconden op Domracheva en haalde het bijna: op de finish was de Duitse 0,5 seconden te langzaam.

Hildebrand en Vittozzi haalden wel het podium. De vierde plek was voor de Oekraïnse Yuliia Dzhima op zeventien seconden, twee tellen voor de Duitse Laura Dahlmeier. World Cup-leidster Kaisa Mäkäräinen eindigde voor eigen publiek als tiende en liep fors uit op de Slowaakse Anastasia Kuzmina, die slechts dertigste werd.