Basketballers Den Bosch winnen in 656e wedstrijd van Akerboom

heywoodu

De basketballers van de New Heroes Den Bosch hebben donderdagavond zoals te verwachten viel een ruime zege bijgeschreven op de Den Helder Suns, de nummers voorlaatst in de Dutch Basketball League: 91-52.

Den Bosch staat op de tweede plek en de wedstrijd tegen de laagvliegers was dan ook een prima gelegenheid om Kees Akerboom in het zonnetje te zetten. De Bosche veteraan speelde alweer zijn 656e wedstrijd voor de club en daarmee verbrak hij het record van Jos Kuipers (655), die net als Kees Akerboom senior aanwezig was voor het feestje.

Bij Aris Leeuwarden keerde David Michaels terug, nadat hij in 2012/13 met de ploeg de finale van de DBL haalde. Hij zal enkele maanden op amateurbasis in Friesland spelen en maakte zijn rentree donderdagavond met twintig punten en twaalf rebounds. Het mocht niet baten, want de bezoekers van ZZ Leiden waren met 72-81 te sterk.

Na de ruime Europe Cup-zege op Cluj-Napoca nam Donar het nu in Groningen op tegen Forward Lease Rotterdam, bezig aan een prima periode. Ondanks dapper verzet was het niet goed genoeg om dé Nederlandse grootmacht op de knieën te krijgen, en met een 89-65 zege op zak mag Donar zich opmaken voor twee pittige uitwedstrijden: ZZ Leiden (zaterdag) en Cluj-Napoca (woensdag).

Landstede Zwolle had het in eigen huis erg lastig met Apollo Amsterdam, dat tot het einde weerstand bleef bieden. Met minder dan een halve minuut te gaan hadden de Amsterdamse bezoekers met twee punten achterstand balbezit, maar gescoord werd er niet en Zwolle maakte het karwei toch nog af. Met 25 punten en zeven rebounds was vooral Noah Dahlman belangrijk in de 73-69 zege.