Kiev morele winnaar op bezoek bij Lazio

Redactie

De heenwedstrijd tussen Lazio en Dynamo Kiev in de achtste finales van de Europa League heeft geen winnaar opgeleverd. De gasten hebben de beste uitgangspositie voor de return: 2-2.

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Lazio kreeg via Felipe Anderson de beste mogelijkheid; de Braziliaan kreeg zijn poging net niet op het doel gericht. Kort na rust nam Dynamo Kiev plotseling de leiding. Een voorzet vanaf links werd voor het doel langs gekopt door Artem Besiedin, waarna Viktor Tsygankov de bal aannam en van dichtbij met de hak binnenwerkte.

Het antwoord van Lazio kwam echter snel. Ciro Immobile zorgde op aangeven van Anderson voor de gelijkmaker en even later scoorde de laatst genoemde zelf al de 2-1. Toch stapte Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, niet als winnaar van het veld. En ook het tweede doelpunt van de Oekraïners was zeer fraai.

Vanaf een meter of 25 van het Romeinse doel vond Júnior Moraes de ruimte om uit te halen en de bal fraai over doelman Thomas Strakosha raak te schieten. Lazio moet daardoor volgende week scoren in Kiev om kans te maken op een plekje in de kwartfinales van de Europa League.

Olympique Marseille - Athletic de Bilbao
Olympique Marseille heeft de eerste stap gezet richting de kwartfinales van de Europa League. Tegenstander Athletic Club mag echter nog hopen.

In het Stade Vélodrome kende Marseille een droomstart, want na een minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong via Lucas Ocampos. De Argentijnse aanvaller scoorde op aangeven van Florian Thauvin. Binnen het kwartier stond het zelfs 2-0 toen Dimitri Payet fraai raak knalde na slecht uitverdedigen door de gasten uit Bilbao.

Marseille kreeg kansen om verder uit te lopen, maar de derde treffer van de wedstrijd viel aan de andere kant. Adil Rami kreeg de bal in de zestien tegen zijn arm geschoten en ondanks dat hij zijn arm tegen zijn lichaam had, ging de bal op de stip. Aritz Aduriz maakte daar dankbaar gebruik van.

Na de pauze zorgde Ocampos ervoor dat de marge toch weer twee doelpunten werd. Hij maakte uit een voorzet van Payet zijn tweede van de avond. De doelman van de Spanjaarden voorkwam daarna dat de score hoger opliep, waardoor Bilbao niet kansloos is voor de return van volgende week in Baskenland.

Overige uitslagen achtste finales Europa League:
RB Leipzig - Zenit Sint-Petersburg 2-1
Sporting Lissabon - Viktoria Plzen 2-0