Raiola serveert Van der Sar af: "Het is een gotspe"

Redactie

Mino Raiola vindt het onbegrijpelijk dat Edwin van der Sar algemeen directeur bij Ajax is geworden. Volgens hem is de oud-prof niet capabel.

Raiola noemt het 'een gotspe' dat Van der Sar de baas is bij Ajax. Er is steeds meer kritiek op de algemeen directeur en de vraag is of hij wel geschikt is voor zijn functie. Zaakwaarnemer Raiola vindt het bijzonder dat Van der Sar eerst stageliep bij toenmalig directeur Michael Kinsbergen, voordat hij zelf de eindverantwoordelijke werd.

"Waar in de wereld kan de ceo van een onderneming zeggen: ik ben er nog niet klaar voor? Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Apple een ceo aanstellen die zegt: ik kan er niks van, maar ga het leren", zegt Raiola in een interview met Quote. "In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden."

Volgens de Italiaanse Nederlander heeft Ajax te veel geluisterd naar Johan Cruijff. "Iedereen kan de beste voetballer ter wereld worden, jij, ik, hij (wijst naar een voorbijlopende man op straat), maar Cruijff verkleint dat principe door dogmatisch op te leggen dat alleen ex-voetballers trainers moeten worden. Hij wilde concurrentie killen. Dan krijg je verzwakking van je soort, dan krijg je incest. Daar heeft Darwin al van gezegd: dan ga je dood."

"Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit", gaat Raiola verder. "In Duitsland hebben ze een open structuur. Julian Nagelsmann, 30 jaar, is trainer van Hoffenheim, Domenico Tedesco is 32 en zit bij Schalke: coaches die niet hoog hebben gevoetbald maar fantastisch kunnen trainen. De Duitse competitie is uitermate competitief en het nationale elftal floreert."

Raiola serveert Van der Sar af: "Het is een gotspe" (Pro Shots / Joep Leenen)
Raiola serveert Van der Sar af: "Het is een gotspe" (Pro Shots / Joep Leenen)