Verhaegh: "Het Nederlands elftal is voor mij een gesloten boek"

Redactie

Het Nederlands elftal is een gesloten boek voor Paul Verhaegh. De rechtsback speelde in 2014 zijn laatste interland.

De verdediger van VfL Wolfsburg maakte in 2014 deel uit van de WK-selectie in Brazilië, speelde één wedstrijd tijdens het toernooi en dat was tevens zijn derde en laatste interland. "Ik was natuurlijk al wat ouder. In het begin zat ik nog wel een enkele keer bij de selectie, maar de laatste twee jaar heb ik niks meer gehoord vanuit de KNVB. Jammer. Ik ben ervaren, fit en speel elk seizoen meer dan dertig wed strijden in een grote competitie. Maar ik ben geen bondscoach", vertelt Verhaegh in gesprek met Voetbal International.

De 34-jarige verdediger was jaren een vaste waarde bij FC Augsburg en dit seizoen bij Wolfsburg, waar hij inmiddels ook aanvoerder is. Verhaegh denkt dat hij niet had misstaan in de selecties van Oranje de laatste tijd. "Er werd wel héél erg ingezet op jonge spelers. Soms hadden ze net een paar Eredivisie-wedstrijden in de benen. Maar het is zeker geen frustratie van me. In Nederland word ik weleens over het hoofd gezien, maar het zij zo. Ik ken mijn eigen kwaliteiten en weet dat ik hier een gerespecteerde Bundesliga-speler ben. Dat geeft voldoening."

Onlangs werd Ronald Koeman aangesteld als nieuwe bondscoach, maar die hoeft de moeite niet te nemen om contact op te nemen. "Nee, het Nederlands elftal is voor mij een gesloten boek. Ik hou er in elk geval totaal geen rekening meer mee."