Stevens stopt als adviseur bij Roda JC

Redactie

Huub Stevens is niet langer als adviseur verbonden aan Roda JC Kerkrade. Hij vindt dat zijn adviezen worden genegeerd door de club.

"Ik heb een aantal keer advies gegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Nou, dan hoeft het voor mij niet meer", vertelt Stevens in gesprek met De Limburger. "Of dit pijn doet? Ja, zo kun je het stellen." De 64-jarige oud-trainer blijft wel scouten in Duitsland.

"Ik heb in de play-offs een geweldige week gehad, waarin ik met de spelers en de technische staf uitstekend heb gewerkt. Ik had Roda graag dit seizoen verder geholpen. Ik wil niet natrappen naar de club, dat vind ik niet netjes."

Algemeen directeur Wim Collard is verrast door de uitspraken van Stevens. "We hebben nooit iets gemerkt van enige onvrede bij Huub. We hebben in de transferperiode intensief met hem samengewerkt, dat was ook de bedoeling. Daarna is dat wat minder geworden. Ik ben me van geen kwaad bewust."

Technisch directeur Harm van Veldhoven onderschrijft de mening van zijn collega-bestuurder. "Ik ben hierdoor verrast. Huub heeft goede contacten met Duitsland en daarin werken we naar mijn mening goed samen." Voor eigenaar Frits Schrouff geldt hetzelfde. "Ik bel Huub ongeveer een keer in de twee maanden en dan praten we bij over de club. Huub krijgt goed betaald en levert ook goed werk."