Bokser Bivol maakt indruk en verdedigt wereldtitel in Madison Square Garden

heywoodu

Bokser Dmitry Bivol heeft in Madison Square Garden in New York met succes zijn WBA-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) weten te verdedigen. De 27-jarige Rus rekende af met de Cubaan Sullivan Barrera, zijn beste tegenstander tot nu toe.

Bivol won zijn vorige twaalf professionele gevechten allemaal, waarvan tien op knock-out. In november vocht hij voor het laatst: de Rus sloeg Trent Broadhurst uit Australië destijds binnen één ronde knock-out.

De 36-jarige Barrera kon in New York nauwelijks echt een vuist maken tegen Bivol, die het hele gevecht domineerde. De enige problemen voor de Rus kwamen wegens onbedoelde hoofdstoten, waar hij een snee boven zijn rechteroog en een bloeduitstorting boven zijn linkeroog aan over hield.

Halverwege de twaalfde en laatste ronde draaide Bivol het gas open, waarna hij Barrera met een loeiharde rechter tegen het canvas sloeg. Barrera kwam wel overeind, maar de scheidsrechter vond het welletjes geweest.

"Sullivan Barrera heeft me vandaag heel veel dingen laten zien waar ik nog hard aan moet werken, daar wil ik hem graag voor bedanken", toonde Bivol zich na afloop respectvol naar zijn tegenstander.

Bivol's 34-jarige landgenoot Sergey Kovalev verdedigde in dezelfde gewichtsklasse zijn WBO-wereldtitel met succes tegen landgenoot Igor Mikhalkin. In de zevende ronde maakte de scheidsrechter een einde aan het gevecht na een barrage aan klappen van Kovalev, die na 35 profgevechten nog altijd op slechts twee nederlagen staat - in november 2016 en juni 2017 tegen de nu gestopte Amerikaan Andre Ward.

De hoogtepunten van Bivol - Barrera (Bron: YouTube)

De hoogtepunten van Kovalev - Mikhalkin (Bron: YouTube)