Basketballers Landstede dienen Leiden eerste thuisnederlaag toe

heywoodu

In de Dutch Basketball League heeft ZZ Leiden de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. In de topper tegen Landstede Zwolle, beiden volop in de race om de tweede plek, ging Leiden met 64-71 onderuit in de Vijf Meihal.

Na het eerste kwart hadden de Zwolse bezoekers al een 12-22 voorsprong in handen, maar Leiden vocht zich in het tweede kwart terug. Toch sloeg Zwolle weer toe en dankzij zeven opeenvolgende punten van Ralf de Pagter liepen de bezoekers uit naar 30-38. Zwolle, waar Noah Dahlman met 23 punten de topscorer was, gaf de voorsprong dit keer niet meer weg en schreef een keurige zege bij.

De Limburgse hekkensluiters van BAL begonnen in Weert ongekend goed tegen de New Heroes Den Bosch, met een bijna bizarre score van 21-1 richting het einde van het eerste kwart. Toch ging het nog helemaal fout voor Weert en aan de hand van Keshun Sherrill (24 punten) vocht de nummer twee zich uiteindelijk naar een ruime zege: 61-88.

Forward Lease Rotterdam blijft bezig met een sterke opmars en had weinig last van de Den Helder Suns. In Rotterdam was DBL-topschutter Ordane Kanda met vijftien punten niet bijzonder bezig, maar het was allemaal ruimschoots voldoende om een 72-55 zege bij te mogen tekenen.