Dubbelslag helpt Ronaldo aan 300e goal in Spanje, punt voor Seedorf

heywoodu

Cristiano Ronaldo heeft zaterdag een mijlpaal bereikt. In het thuisduel van Real Madrid met Getafe liet de Portugese ster twee treffers noteren en de eerste daarvan was zijn 300e in de Spaanse competitie.

De 2-0 en 3-1 werden een prooi voor Cristiano Ronaldo, die in zijn vorige acht wedstrijden nu veertien keer scoorde. Dit seizoen staat hij nu na 32 wedstrijden op dertig goals.  Het jubileum is overigens een bijzondere: Ronaldo is pas de vierde speler ooit die in een van de vijf grote competities namens één club de driehonderd goals haalt. Dixie Dean (Everton), Gerd Müller (Bayern München) en Lionel Messi (FC Barcelona) deden dat eerder ook.

Voor coach Clarence Seedorf was er een miniem lichtpuntje. Onder zijn leiding gaat het bepaald niet best met Deportivo la Coruña, maar in het thuisduel met Eibar werd in elk geval nog een punt gepakt: 1-1. Na vijf wedstrijden staat de teller nu op welgeteld twee stuks, maar het positieve nieuws is dat Seedorf zijn ploeg eindelijk heeft zijn scoren, voor het eerst. 

Uitslagen La Liga zaterdag
Villarreal - Girona 0-2
Sevilla - Athletic de Bilbao 2-0
Deportivo la Coruña - Eibar 1-1
Leganes - Malaga 2-0
Real Madrid - Getafe 3-1