Olympisch sprintkampioenen geklopt in Finse Lahti

heywoodu

In het Finse Lahti is ook voor de langlaufers het laatste deel van het World Cup-seizoen begonnen. In de Finse sneeuw stonden sprints in de vrije stijl op het programma, de eerste sprints voor kersvers olympisch kampioenen Johannes Høsflot Klæbo en Stina Nilsson, die het goud in Pyeongchang wel in klassieke stijl veroverden.

Bij de mannen schopte Klæbo het zonder problemen tot de finale, maar de winst was niet voor hem. Na een zeer rustig begin trokken Federico Pellegrino en de Noor Sindre Skar het gas op de klim flink open, waarbij alleen Klæbo kon volgen. Pellegrino was op het laatste rechte stuk oppermachtig en de Italiaanse specialist pakte zijn tiende zege op de sprint in vrije stijl, maar daarachter kwam de Rus Gleb Retivykh nog ijzersterk naar voren. Hij verschalkte Klæbo zelfs nog en pakte de tweede plek, voor de jonge Noor.

Ook Nilsson haalde zonder problemen de finale, waarin vooral de Noorse Maiken Caspersen Falla sterk was. Op de slotklim opende de Noorse de aanval, waarbij Nilsson weinig meer kon doen dan volgen tot aan de finish. Hanna Falk en Sandra Ringwald streden daarachter om de derde plek en het was de Zweedse die Ringwald net wist te kloppen. 

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)