WK-zilver Nederlandse dames op zeer matige koppelkoers in Apeldoorn

heywoodu

Baanwielrensters Kirsten Wild en Amy Pieters hebben op het wereldkampioenschap in Apeldoorn zilver gepakt op de koppelkoers. Zo viel er voor het thuispubliek in Omnisport nog een beetje wat te juichen, want net als op het WK van vorig jaar was de wedstrijd werkelijk om te huilen.

Voor men goed en wel onderweg was had het halve deelnemersveld al een ronde achterstand aan de broek, waardoor die alvast weggestreept konden worden. Het Britse duo Katie Archibald/Emily Nelson bleek veel te sterk voor de rest en won tussensprint na tussensprint, waarbij Wild en Pieters zo af en toe een kruimeltje op mochten pikken.

Van enige spanning was totaal geen sprake en welgeteld vijf van de zeventien teams wisten zich af en toe een beetje in de sprintjes te mengen. Letizia Paternoster en Maria Confalonieri uit Italië pakten het brons, door net wat meer puntjes bij elkaar te sprokkelen dan het Deense duo.

De koppelkoers, bij de mannen een van de mooiste onderdelen in de baansport, verscheen vorig jaar ook bij de vrouwen op het WK. Zoals het Internationaal Olympisch Comité dat graag doet werd het vervolgens, zonder ook maar een klein beetje succesvol getest te zijn, toegevoegd aan het programma van de Olympsiche Spelen van 2020.