Son gevierde man bij Tottenham Hotspur; eenvoudige middag Swansea

Redactie

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag de derde plek gepakt in de Premier League door op eigen veld Huddersfield Town te verslaan.

Tottenham Hotspur - Huddersfield Town 2-0
Bij Huddersfield waren er basisplaatsen voor Terence Kongolo en Rajiv van la Parra. De twee Nederlanders konden niet voorkomen dat hun ploeg halverwege tegen een 1-0 achterstand aankeek. Doelman Jonas Lössl kon eerst de 1-0 via Harry Kane nog voorkomen na een inzet van Harry Kane, maar moest zich na 27 minuten spelen wel gewonnen geven. Op aangeven van Dele Alli maakte Heung-Min Son de 1-0. 

De Zuid-Koreaanse aanvaller gooide na negen minuten spelen in de tweede helft de wedstrijd in het slot. Na een prachtige assist van Kane wist Son voor de tweede keer te scoren. Jan Vertonghen dacht enkele minuten later ook een duit in het zakje te doen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. 

Swansea City - West Ham United 4-1
De thuisploeg ging het duel in als nummer achttien van de Premier League met 27 punten uit 28 wedstrijden. De ploeg uit Wales kende een uitstekende start nadat André Ayew na acht minuten spelen Ki Sung-Yeung in staat stelde om de 1-0 te maken. Swansea City verdubbelde na ruim een half uur de marge. Mike van der Hoorn kopte de 2-0 binnen. Het was de eerste treffer van dit seizoen voor de centrale verdediger. 

Drie minuten na rust volgde de beslissing in de wedstrijd. Andy King nam de treffer voor zijn rekening en Swansea liep na 63 minuten spelen nog verder uit. De ploeg kreeg een strafschop en Jordan Ayew faalde niet vanaf elf meter: 4-0. 

Elf minuten voor tijd konden the Hammers via Michail Antonio nog wat terug doen, maar het bleek bij die ene treffer. Swansea klimt naar de dertiende positie en passeert daarmee onder andere West Ham United. Het gat met de degradatieplekken is drie punten.

Uitslagen Premier League zaterdag
Burnley - Everton 2-1
Leicester City - Bournemouth 1-1
Southampton - Stoke City 0-0
Swansea - West Ham United 4-1
Tottenham Hotspur - Huddersfield Town 2-0
Watford - West Bromwich Albion 1-0
Liverpool - Newcastle 2-0