Dronkelap gebruikt cel als wc nadat omkoping mislukt

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht is een 29–jarige man uit de gemeente Borsele op de Sasweg in Axel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de verdachte omstreeks 02.35 uur met zijn voertuig op de Buthdijk rijden. De agenen besloten de bestuurder te controleren op alcoholgebruik.

Deze dacht kennelijk ‘weg wezen’ en reed met een rap tempo voor het politievoertuig uit. Kort daarop kreeg de man een stopteken en zette hij zijn personenauto stil op de Sasweg. De man stapte uit en wilde de zaak ter plekke regelen met de agenten en bood hen geld aan. Volgens hem kon zijn rijbewijs niet ingenomen worden en moesten de agenten hem laten gaan. Het lukte de man niet om het op een akkoordje gooien met de agenten en hij moest blazen: de uitslag is dat hij teveel gedronken had en hij werd aangehouden. 

Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. De agenten kregen meermaals beledigingen naar hun hoofd geslingerd. Bij een ernstige verdenking kan ook zonder ademanalyse het rijbewijs ingevorderd worden. Op het moment dat de agenten het proces-verbaal opmaakten gebruikte de verdachte zijn cel uit protest als openbaar toilet.

Behalve dat hij zijn rijbewijs kwijt is en een proces-verbaal aan zijn broek heeft, mag hij binnenkort ook de rekening van de schoonmaakkosten in de brievenbus verwachten. Het dossier is naar het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) gestuurd. Nadat alle administratie was afgerond mocht de man weer naar huis.