WK-brons voor Ligtlee op 500 meter in Apeldoorn

heywoodu

Baanwielrensters Kyra Lamberink en Elis Ligtlee hebben zich op het wereldkampioenschap in Apeldoorn allebei geplaatst voor de finale op de 500 meter tijdrit.

In de kwalificatie kwam Ligtlee, twee jaar geleden goed voor WK-brons, na 33,557 seconden over de streep, wat goed bleek voor de vierde plek. Met 33,888 seconden noteerde Lamberink uiteindelijk de zesde tijd, terwijl een plek bij de top-8 nodig was om naar de finale van zaterdagavond door te mogen.

Met 33,239 seconden werd de snelste tijd neergezet door regerend wereldkampioene Daria Shmeleva. Het avondprogramma in Omnisport begint om 18.30 uur, waarbij de finale op de 500 meter het eerste onderdeel van de avond is.

Update 19.00 uur
Ligtlee heeft enigszins verrassend het brons gewonnen. De olympisch keirinkampioene, vanwege een gezellige dosis overgewicht al tijden niet in vorm, klokte een uitstekende tijd van 33,484 seconden. Nadat Pauline Grabosch uit Duitsland dat niet haalde, was een medaille zeker.

Het goud ging naar de Duitse Miriam Welte, die met 33,150 seconden een kleine tiende rapper was dan de 33,237 van Shmeleva. Lamberink eindigde in de finale als zevende.