Hassan overtuigend naar WK-finale, Ghafoor uitgeschakeld

heywoodu

Atlete Sifan Hassan heeft zich op het wereldkampioenschap indoor in het Britse Birmingham overtuigend geplaatst voor de finale van de 1500 meter. De Nederlandse, donderdag goed voor zilver op de 3000 meter, was duidelijk de sterkste in haar serie.

Met 4:05,46 minuten als eindtijd was Hassan de snelste van iedereen in alle drie series. Haar twee voornaamste concurrentes, de Ethiopische Genzeba Dibaba en de Britse Laura Muir, eindigden in de eerste halve finale als eerste en tweede, ongeveer een seconde langzamer dan de tijd van Hassan.

In de halve finales van de 400 meter viel het doek voor Madiea Ghafoor. De Nederlandse kwam als vierde over de streep in 53,14 seconden, een teleurstellende prestatie na haar 52,54 in de series 's ochtends.

Met die tijd zou Ghafoor zich overigens wél voor de finale geplaatst hebben: Justyna Swiety uit Polen en de Britse Zoey Clark eindigden met 52,63 als eerste en tweede, nadat de Jamaicaanse Stephanie Ann McPherson - die de streep als eerste passeerde - gediskwalificeerd werd wegens het overschrijven van de lijn.