Ten Hag hoopvol: "Utrecht heeft er vertrouwen in"

Redactie

Erik ten Hag is hoopvol dat FC Utrecht er zaterdag in slaagt om punten af te snoepen van PSV in Eindhoven. Ajax treft zondag Vitesse in Arnhem.

De Amsterdammers stelden vorig weekend teleur in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0). Dat PSV later op de zondag wel drie punten pakte bij Feyenoord, verbaasde Ten Hag niet. "Dat had ik vooraf ook wel voorspeld. Dat had ook te maken met de prioriteit die Feyenoord legde bij de bekerwedstrijd tegen Willem II", zei de Ajax-coach vrijdag op de persconferentie.

Eerder dit seizoen verloor Ten Hag met FC Utrecht thuis kansloos van PSV: 1-7. Volgens de keuzeheer gaat zijn voormalige team het zaterdag veel beter doen. "Ik was afgelopen maandag bij Utrecht en ze hebben er vertrouwen in. Maar de statistiek is heel slecht. Utrecht heeft in de competitie nog nooit in Eindhoven gewonnen. In de beker wel."

Ten Hag gaf verder aan dat hij de geblesseerde Frenkie de Jong tegen Vitesse waarschijnlijk vervangt voor Rasmus Kristensen of Maximilian Wöber. "Het is heel vervelend, vooral voor De Jong. Hij vulde zijn positie fantastisch in. Defensief stond het goed en aanvallend had hij goede impulsen."