FC Twente een wedstrijd zonder uitpubliek

Redactie

Supporters van FC Twente zijn niet welkom bij de uitwedstrijd van de Tukkers op zaterdag 14 april tegen ADO Den Haag.

Twente is bestraft door de KNVB wegens wanordelijkheden tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC op 20 januari. De club gaat akkoord met het schikkingsvoorstel van de bond om één wedstrijd zonder meegereisde fans te spelen. Dat bracht de KNVB donderdag naar buiten in een persbericht.

Om FC Twente genoeg tijd te geven om zich hier op voor te bereiden, geldt de straf dus niet voor de komende twee uitwedstrijden tegen Heracles Almelo (9 maart) en VVV-Venlo (1 april). Tijdens het uitduel in Kerkrade gooiden fans van de Enschedese club vuurwerk op het veld, waardoor het veld beschadigd werd en de wedstrijd even moest worden stilgelegd.

"De aanklager is van mening dat FC Twente voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd onvoldoende maatregelen heeft getroffen om het afsteken en gooien van vuurwerk te voorkomen of te beëindigen", schrijft de KNVB. In het schikkingsvoorstel heeft men ook rekening gehouden met een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd zonder uitpubliek die nog openstond. Dat was naar aanleiding van misdragingen tijdens PSV - FC Twente in november 2016.