Quaresma schiet Besiktas langs rivaal Fenerbache

heywoodu

In de Turkse Süper Lig is het altijd weer gezellig als bepaalde clubs tegen elkaar spelen. Zondag was het weer zover, want Fenerbahce ging op bezoek bij de Istanboelse rivaal Besiktas, beiden nog volop in de strijd om de landstitel.

Al na negen minuten kwam Fenerbahce op voorsprong dankzij Fernandão, waarna in de hele eerste helft geen enkele goal meer te noteren viel. Domagoj Vida tekende kort na rust echter voor de gelijkmaker, waarna Ricardo Quaresma de grote man werd.

De Portugees kwam er nog niet echt aan te pas, maar nadat Alvaro Negredo in was gevallen ging het beter. De Spanjaard stelde Quaresma in de 77e minuut in staat de 2-1 te maken, en diep in blessuretijd gooide het duo de wedstrijd in het slot: 3-1 dankzij Quaresma, op aangeven van Negredo.

Ryan Babel speelde op tien minuten na de hele wedstrijd bij Besiktas, waar Jeremain Lens de bank tot het einde warm mocht houden. Besiktas gaat dankzij de winst op doelsaldo voorbij Fenerbahce en staat nu derde, twee punten achter Basaksehir - dat nog een wedstrijd tegoed heeft - en drie achter Galatasaray.