RB Leipzig schakelt Napoli uit in Europa League

H.Vviv

RB Leipzig heeft Napoli uitgeschakeld in de Europa League. Thuis verloren de Duitsers met 2-0 van Napoli, maar omdat de uitwedstrijd vorige week met 3-1 werd gewonnen bereikte Leipzig de achtste finales in de Europa League.

Napoli kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Piotr Zielinski. De koploper van de Serie A zou met nog vier minuten tijd in de reguliere speeltijd op 2-0 komen via Lorenzo Insigne. In de resterende minuten die volgde hield Leipzig zich staande, ondanks een klein slotoffensief aan Italiaanse kant.

Lyon
Olympique Lyon met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank bereikte makkelijk de volgende ronde ten koste van Villarreal. Na de 3-1 overwinning in Frankrijk eindigde de return in Spanje in 0-1. Bertrand Traoré, vorig seizoen actief voor Ajax, maakte kort voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sporting Lissabon
Ook Bas Dost wist met zijn ploeg de volgende ronde te halen in de Europa League. Sporting Lissabon had vorige week in Kazachstan al met 1-3 gewonnen van FC Astana. In het thuisduel zou Dost na drie minuten al de openingstreffer binnen koppen.

Astana kwam nog wel terug via een doelpunt Marin Tomasov, maar na rust kwam Sporting weer op voorsprong dankzij twee treffers van Bruno Fernandes. Astana zou in blessuretijd nog wel gelijkmaken, maar kon de uitschakeling niet voorkomen.

De Vrij
Stefan de Vrij zou met zijn team ook de laatste zestien van de Europa League bereiken. Vorige week had Lazio in Roemenië nog verrassend verloren van FCSB, maar in het thuisduel kende de Italianen geen problemen met de Roemenen. 

Ciro Immobile was bij de thuisploeg de belangrijke man met drie treffers. De Vrij, die eerder deze week aangaf zijn aflopende contract bij de Italiaanse club niet te verlengen, speelde de hele wedstrijd mee.

Overige uitslagen
Atletico Madrid - FC Kopenhagen 1-0
Dynamo Kiev - AEK Athene 0-0
Zenit Petersburg - Celtic 3-0
Viktoria Pilsen - FK Partizan 2-0
Zenit - Celtic 3-0