Becker "koning van de voorzet in de Eredivisie"

Redactie

Sheraldo Becker gaat zondagmiddag met ADO Den Haag op bezoek bij zijn oude club Ajax. De buitenspeler is de 'voorzettenkoning' in de Eredivisie.

Becker doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht van de club. Sinds de zomer van 2016 speelt hij voor ADO Den Haag en geen enkele speler in de Eredivisie geeft zoveel succesvolle voorzetten.

"Is dat echt zo? Dat wist ik helemaal niet", erkent Becker in gesprek met Voetbal International. "Maar een voorzet geven, ja, dat kan ik wel. Ik hoef geen man te passeren om een goede voorzet te geven. Ik kan 'm er namelijk omheen krullen, met links of rechts. Daar heb ik veel op getraind. Als ik de spits vrij zie staan, slinger ik de bal om mijn man heen en komt-ie eigenlijk altijd wel aan."

Zijn kwaliteit om een voorzet te geven, gaat wel gepaard met het feit dat hij niet vaak genoeg voor eigen succes gaat. "Mensen zeggen tegen me: 'Je moet gieriger worden, Sheraldo'. Daar hebben ze wel gelijk in. Als ik de bal voor kan geven, doe ik dat altijd."

"Ik hoor vaker dat ik soms heel goed ben, maar soms ook gewoon heel slecht. Tegenstanders stellen zich vaak op mij in, dan krijg ik dubbele dekking en dan spelen ze me uit de wedstrijd. Maar als ik eerlijk ben: in sommige wedstrijden heeft het ook gewoon aan mezelf gelegen."