Duitse ijshockeyers stunten en staan na 42 jaar in halve finales Spelen

heywoodu

De Duitse ijshockeyploeg heeft op de Olympische Spelen voor een forse stunt gezorgd. De ploeg van coach Marco Sturm schakelde Zweden in de kwartfinales in overtime uit en plaatste zich voor het eerst sinds 1976 voor de halve finales van de Spelen.

Na iets minder dan veertien minuten opende Duitsland de score via Christian Ehrhoff. Goalie Viktor Fasth van het zwaar favoriete Zweden had een probleem, want nog geen halve minuut later tekende Marco Noebels zelfs al voor de 2-0.

Zweden bleef jagen en een kwartier voor tijd leverde dat dankzij Anton Lander de aansluitingstreffer op. Dominik Kahun leek de Zweedse hoop echter al snel in de grond te boren, want binnen twee minuten scoorde hij de 3-1.

Toch was het nog altijd niet gedaan: Patrick Hersley schoot Zweden met de 3-2 weer in de wedstrijd en negen minuten voor tijd was het Mikael Wikstrand die de stand met de derde Zweedse treffer weer helemaal gelijk trok.

Er moest dan ook overtime gespeeld worden en daarin trokken de Duitsers ten strijde. Veteraan Patrick Reimer toverde een heerlijke actie uit de stick, passeerde Fasth en schoot Duitsland zo voor het eerst in ruim vier decennia naar de halve finales.