President Wit-Rusland woest op jury na uitschakeling olympisch kampioen

heywoodu

De Wit-Russische president Alexander Lukashenko was bepaald niet blij met de uitschakeling van olympisch kampioen Anton Kushnir op de Spelen in Pyeongchang. Kushnir won in Sochi het goud op de aerials, maar in Zuid-Korea kwam hij niet door de kwalificaties

Volgens de immer sympathieke Lukashenko lag het simpelweg aan de jury, die was oneerlijk. "Ze gooiden de voornaamste kandidaat op goud simpelweg uit de finale", aldus de president, die tevens het hoofd is van het Wit-Russisch Olympisch Comité.

In die hoedanigheeft heeft Lukashenko dan ook een boze brief aan het IOC laten sturen, om aan te geven dat de jurering echt niet kon. "Ik moest aan de bel trekken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, om een overheidstelegram naar IOC-president Thomas Bach te sturen. Ik heb hem alles verteld wat ik hierover denk."

Of Bach enigszins onder de indruk is van Lukashenko's geneuzel valt te betwijfelen. De kans dat de boel opnieuw gedaan wordt, dit keer met Kushnir als winnaar, lijkt ook niet zo groot.