Uitslag FC Twente - Sparta Rotterdam

Redactie

De degradatiekraker tussen FC Twente en Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg vocht zich terug na een achterstand.

Twee punten was het verschil tussen de nummer zeventien en achttien van de Eredivisie, waar FC Twente in de laatste vijf competitiewedstrijden slechts één punt pakte en Sparta drie punten verzamelde. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg ook de beste mogelijkheden.

Frerik Jensen kreeg verschillende schietmogelijkheden en ook Adam Maher liet zich gelden. Een van richting veranderde vrije trap van Maher kon ternauwernood gered worden door Sparta-doelman Jannik Huth. Sparta leek in de eerste helft recht te hebben op een strafschop na een handsbal van Cristian Cuevas, maar tot ongeloof van Dick Advocaat werd deze niet gegeven.

Na rust viel Michiel Kramer in bij de gasten uit Rotterdam, nadat de spits de eerste helft vanaf de bank bekeek. Kramer stond na 62 minuten spelen aan de basis van de 0-1 voor Sparta. Hij gaf de bal aan Fred Friday die op zijn beurt Joël Drommel wist te passeren.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en nadat een schot van Haris Vukcic eerst nog over vloog, leverde een schot van zijn voet vijf minuten voor tijd wel een treffer op. Vanuit de draai na een hoekschop schoot de Sloveen raak: 1-1. Twente was in blessuretijd nog dichtbij de zege, een schot van Maher raakte de lat.

Sparta blijft door het gelijke spel laatste in de Eredivisie, met twee punten achterstand op zowel FC Twente als Roda JC. Twente staat op basis van het doelsaldo nu boven Roda.

FC Twente

1 - 1

Sparta Rotterdam

 85' Vuckic    62' Friday
 
 Gele kaart: , Dougall, Fischer, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 25.400
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Ter Avest
Bijen
Lam
R.Jensen
Cuevas (Maria/68)
Maher
F.Jensen (Hooiveld/78)
Vuckic
Boere
Tighadouini (Holla/63)
  Huth
Holst
Fischer
Chabot (Vriends/84)
Nelom
Sanusi
v.Moorsel
Dougall
Brogno (Kramer/46)
Friday
Dos Santos (Floranus/46)