Nieuw record voor Conor McGregor

Floris_Stempel

Conor McGregor heeft sinds zondag weer een nieuw record te pakken. Nadat hij als eerste MMA-vechter twee titels in de UFC tegelijkertijd mocht vasthouden en daarna, dankzij Floyd Mayweather, de bestbetaalde MMA-vechter ter wereld werd, is het de Ier weer gelukt om een record te pakken.

McGregor is namelijk precies 463 dagen UFC-kampioen zonder van plan te zijn deze titel in de lichtgewichtsklasse dan ook maar één keer te verdedigen. De vorige recordhouder, UFC-lichtgewichtkampioen Anthony Pettis, mocht zijn titel 462 dagen vasthouden zonder te verdedigen, waarna hij deze verloor tegen Rafael Dos Anjos. Kanttekening bij dat record is dat Pettis in die tussentijd twee gevechten gepland had staan, die beide door blessures moesten worden afgezegd.

Van nummer drie op de lijst, Frank Mir, werd zijn zwaargewichttitel na 419 dagen afgenomen, omdat de UFC er geen heil meer in zag dat Mir ooit nog zijn titel zou verdedigen nadat hij bij een ernstig motorongeluk betrokken was geraakt.

Het lijkt erop dat er binnenkort een einde komt aan het tijdperk McGregor als kampioen bij de UFC. Op 7 april vechten Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson om de titel in het lichtgewicht en de winnaar van dit gevecht zal naar verwachting de kampioensgordel van McGregor om mogen doen. McGregor lijkt inmiddels alleen maar bezig om via Instagram op uitdagers te reageren en geruchten over een nieuw gevecht met Mayweather of Nate Diaz de wereld in te helpen. Daarmee lijkt de kersverse recordhouder en kampioen van weleer getransformeerd van 'cage warrior' naar 'keyboard warrior'.