Bayern München ontsnapt na penaltymisser Robben

Redactie

Bayern München heeft nog net drie punten weten te pakken bij VfL Wolfsburg. Een gemiste strafschop van Arjen Robben werd de ploeg bijna fataal.

In de Volkswagen Arena kwam Wolfsburg, dat dit seizoen tegen degradatie vecht, goed uit de startblokken. De thuisploeg scoorde na een minuut of acht via Daniel Didavi, die bij de tweede paal een voorzet van Yunus Malli achter Bayern-doelman Sven Ulreich kopte. Het team van Jupp Heynckes kwam daarna moeilijk in het ritme en kansen waren voor rust schaars.

Kort na de pauze kreeg de Rekordmeister dé kans om langszij te komen. Renato Steffen maakte een overtreding op Corentin Tolisso en de arbiter wees naar de stip. Van elf meter kreeg Arjen Robben de bal echter niet in het doel. Zijn poging werd tegengehouden door doelman Koen Kasteels.

Heynckes greep even later in door Thomas Müller in het veld te brengen en kort daarna werd het toch 1-1. Vanuit een tegenaanval gaf Robben een voorzet die Sandro Wagner keurig in de hoek knikte. Bayern leek genoegen te moeten nemen met een punt, totdat de bal in blessuretijd opnieuw op de stip ging.

Dit keer was het Gian-Luca Itter die in de fout ging tegen Robben en hij liet de strafschop vervolgens over aan invaller Robert Lewandowski. De Pool faalde niet van elf meter, waardoor Bayern München ternauwernood drie punten pakte in Wolfsburg.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
1. FC Köln - Hannover 96 1-1
SC Freiburg - Werder Bremen 1-0
Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1-2
VfL Wolfsburg - Bayern München 1-2
Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 2-1