Groenewegen wint voor tweede keer in Ronde van de Algarve

H.Vviv

Dylan Groenewegen heeft zijn tweede etappeoverwinning in de Ronde van de Algarve geboekt. Na de eerste etappe heeft de Nederlander van LottoNL-Jumbo nu ook de vierde etappe op zijn naam geschreven. Na iets minder dan tweehonderd kilometer was Groenewegen de snelste in de massasprint, voor Matteo Pelucchi en John Degenkolb.

Na zeven kilometer ontstond er een kopgroep met Benjamin King (Team Dimension Data), Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Bruno Silva (Efapel), Aleksandr Grigorev (Sporting-Tavira) en João Rodrigues (W52-FC Porto). Ze zouden een maximale voorsprong krijgen van vier minuten.

Op 25 kilometer van de finish had de kopgroep nog één minuut over van de voorsprong. Alles leek onder controle tot Philippe Gilbert besloot met nog twintig kilometer te fietsen in de aanval te gaan. De Belg van Quick-Step Floors kreeg in de tegenaanval steun van landgenoot Dylan Teuns en de Fransman Guillaime Bonnafond. Later zou ook nog de Duitser Jasha Sutterlin de sprong naar voren maken.

Gilbert, Teuns, Sutterlin en Bonnafond zouden de aansluiting maken met de vroege aanvallers. Ze werkten goed samen met elkaar en pas op drie kilometer van de streep werden ze weer teruggepakt door het peloton, waar de sprintersploegen zich op konden maken voor de sprint. LottoNL-Jumbo zette vervolgens Groenewegen perfect af. Met nog tweehonderd meter te gaan zou hij de sprint aangaan en zou gemakkelijk naar zijn derde seizoenszege sprinten.