Canadese curlingdames boeken eindelijk zege

Nattekat

De Canadese curlingdames zijn op de Olympische Spelen eindelijk van de nul punten af. Na drie dramatisch verlopen wedstrijden liet het Canadese team van skip Rachel Homan voor het eerst zien waarom zij wereldkampioen zijn: met 3-11 waren ze veel te sterk voor de Verenigde Staten. 

Een spannende wedstrijd was er tussen het verrassende Zuid-Korea en Groot-Brittanië, twee ploegen die zeer aan elkaar gewaagd bleken. Tot het negende end was het dan ook nog totaal niet duidelijk welke van de twee de overwinning ging pakken: de twee teams lieten de ander geen moment op een beslissende voorsprong komen.

In het negende end sloegen de Koreanen van skip Kim Eun-jung toe met twee punten, waarna Eve Muirhead en haar Britse dames ook in het tiende end een punt toe moesten geven: Zuid-Korea won zo met 7-4.

Verder won China met 10-7 een belangrijke match tegen Denemarken om kans te houden op de volgende ronde en was Japan zoals verwacht met 5-10 veel te sterk voor de Russische atleten.

Na zes van de twaalf speelsessies in de groepsronde gaat Zweden met een 4-0 record aan de leiding, gevolgd door het verrassende Japan (4-1). Zuid-Korea (3-1) volgt, met achter zich China en Groot-Brittannië (beiden 3-2).

Liu Jinli uit China gooit er eens een balansoefening tussendoor (Pro Shots/Action Images)
Liu Jinli uit China gooit er eens een balansoefening tussendoor (Pro Shots/Action Images)