Kongolo: "Ik kreeg te horen dat ik een van de jongens was"

Redactie

Terence Kongolo mocht door de uitschakeling in de Champions League AS Monaco na een half jaar alweer verlaten, zo vertelt de verdediger.

Kongolo stapte afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro over van Feyenoord naar AS Monaco, maar in het prinsdom kwam hij tijdens de eerste seizoenshelft niet verder dan zes wedstrijden. De ploeg eindigde als laatste in Groep G in de Champions League.

"Door die uitschakeling wilde trainer Leonardo Jardim de selectie terugbrengen van 24 naar achttien spelers. Ik kreeg te horen dat ik een van de jongens was, die in aanmerking kwam voor een verhuurperiode", vertelt de drievoudig international in gesprek met ELF Voetbal.

Kongolo verbond zich voor een half jaar aan Huddersfield Town. "Ik wilde ook graag meer speelminuten opdoen. Er lagen meerdere opties op tafel. Ik kon in de Ligue 1 blijven, maar koos voor de Premier League. Een van de beste, zo niet dé beste competitie ter wereld. Dit voelt voor mij als extra ervaring. Hier wil ik laten zien dat ik klaar ben voor het buitenland. Ik train veel. In het Engelse voetbal hoef je als verdediger echt niet alleen maar fysiek sterk te zijn. Het is veel belangrijker dat je slim genoeg bent."