Modolo wint derde rit Ruta del Sol, Hofland en Vermeltfoort in top tien

H.Vviv

Sacha Modolo heeft de derde etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Italiaanse sprinter, die zich nog in de eerste etappe liet verrassen door Thomas Boudat, was in de derde etappe wel de snelste. Moreno Hofland was op de vijfde plaats de beste Nederlander in de massasprint. Wout Poels blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), Alvaro Cuadros (Caja Rural-Seguros RGA), Hector Saez (Euskadi-Murias) en Oscar Cabedo (Burgos-BH) gingen er al vroeg in de etappe vandoor. De kopgroep zou nooit meer dan vier minuten pakken op het peloton dat onder aanvoering van Team Sky was.

Cuadros en Saez werden op elf kilometer van de streep als laatste twee renners van de kopgroep teruggepakt. In de laatste tien kilometer liet het peloton niemand meer wegrijden, waarna ze zich konden opmaken voor een groepssprint. In de laatste kilometer kwam de Fransman Clément Venturini nog hard ten val. Modolo begon de sprint vanaf kop en zou de voorsprong vasthouden. Hofland werd vijfde in de massasprint, terwijl Coen Vermeltfoort niet verder kwam dan een achtste plaats.