Finse en Zweedse ijshockeyers winnen ook tweede groepswedstrijd

H.Vviv

Finland en Zweden hebben op het ijshockeytoernooi bij de mannen hun tweede groepswedstrijd in groep C gewonnen. De Finnen wonnen met 5-1 van Noorwegen, terwijl Zweden met 1-0 te sterk was voor Duitsland. Zondag spelen de beide landen tegen elkaar voor groepswinst in poule C.

Tot aan de tweede periode had Finland het moeilijk tegen Noorwegen. De Noren kwamen na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt Patrick Thoresen. Tien minuten lang kon Noorwegen genieten van hun voorsprong, maar toen maakten de Finnen gelijk via Eeli Tolvanen. De 18-jarige Fin, die in het openingsduel tegen Duitsland (5-2) ook succesvol was met één doelpunt en drie assists, zou zijn goede vorm in de tweede periode ook tonen. Hij zou Finland na 25 minuten spelen op een 2-1 voorsprong brengen tegen Noorwegen. In de derde periode liep Finland uit naar een 5-1 winst door goals van Veli-Matti Savinainen, Sami Lepistö en Sakari Manninen.

Zweden wist ook hun tweede groepswedstrijd te winnen. Viktor Stålberg zou na drie minuten de enige treffer maken van het duel. Duitsland kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog wel wat kansen om de gelijkmaker te maken, maar ze wisten de Zweedse doelman Jhonas Enroth niet te kloppen.