Federer moeizaam langs Kohlschreiber in tweede ronde Rotterdam

Boris (borisz)

Roger Federer is nog één overwinning verwijderd van de eerste plek op de wereldranglijst. De 36-jarige Zwitser versloeg vanavond in een uitverkocht sportpaleis Ahoy de Duitser Philipp Kohlschreiber in twee sets: 7-6 (8) en 7-5. In de kwartfinale treedt Federer aan tegen de winnaar van het Nederlandse onderonsje tussen Robin Haase en Tallon Griekspoor.

De eerste set liep gelijk op en beide spelers hielden hun service makkelijk. Op een stand van 6-5 kreeg Federer een breakpoint maar wist die niet te benutten. Kohlschreiber pakte zijn service en dwong een tiebreak af. Ook daarin ging het gelijk op met kansen over en weer om de set te winnen. Kohlschreiber kreeg eerst twee kansen, maar uiteindelijk was het de Zwitser die op zijn vierde setpoint toesloeg.

In de tweede set had Federer bij de stand 1-1 drie kansen om Kohlschreiber te breken maar verzuimde dat te doen. Daarna liep de set gelijk op tot 5-5. Op het tweede breakpoint van Federer sloeg de Duitser een dubbele fout, waarna de Zwitser de wedstrijd uitserveerde.