Botteghin blijft positief na 'pijnlijk' seizoen

Redactie

Eric Botteghin miste het grootste deel van dit seizoen door een zware knieblessure. De verdediger van Feyenoord kijkt terug op een moeilijke periode.

Botteghin maakte onlangs zijn rentree in het bekerduel met PSV, maar zijn basisplek heeft hij nog niet terug. Renato Tapia en Sven van Beek speelden sinds de winterstop centraal achterin en in de laatste twee wedstrijden kreeg Jan-Arie van der Heijden een basisplaats. "Van Beek heeft het heel goed gedaan. Als topvoetballer wil je heel graag spelen. Ik snap de keuze van de trainer wel", zegt Botteghin op RTV Rijnmond.

"Ik ben niet blij natuurlijk, iedereen wil spelen. Ik moet het accepteren en door blijven gaan. Het is ook moeilijk om te wachten, maar je moet geduld hebben en wachten op een kans", aldus de Braziliaan. Zijn wereld stortte naar eigen zeggen in toen hij voor langere tijd geblesseerd raakte. "Jazeker, ik was goed bezig na een geweldig seizoen. Dan wil ik ook meedoen in de Champions League en dat was echt pijnlijk om te moeten zien."

"Op de tribune kun je niets doen en geen bijdrage leveren. Dat is nog pijnlijker om te zien. Op het veld kun je tenminste nog iets doen." Zonder Botteghin verloor Feyenoord in de Eredivisie veel punten. "Dit is een heel slecht seizoen van ons. Ik heb geen antwoord erop hoe dat kan. Na een mooi jaar, is dit echt heel vervelend. Niemand bij de club is blij, maar we moeten doorgaan. We hebben de beker nog en ik geloof nog in de derde plaats."